Sådan skaber du god bålhygge med familien

Der er noget særligt ved at samles om et bål og hygge sig med familien. Det kan være, at man sidder omkring det store bål i haven og griller mad eller bare slapper af og lytter til naturens lyde. Det er vigtigt at skabe en god stemning for bålhyggen.

Først og fremmest skal du finde et sted udenfor, hvor I har plads til at samles om bålet. Sørg for gode siddepladser, hvor man kan sidde komfortabelt i flere timer. Husk at tage nogle tæpper med, så man kan holde sig varm i løbet af aftenen. Glem heller ikke aktiviteterne – de giver rig mulighed for hyggelige stunder sammen!

Tips til at planlægge vellykket bålhygge

Det kan være en god idé at planlægge en aften med bålhygge. Det er vigtigt, at man sørger for, at man har et egnet sted til bålet. Det kan være i haven, på stranden eller i skoven. Dog skal man huske at overholde de gældende regler for at lave bål.

Når dette er på plads, kan man begynde at planlægge. Her kan man overveje, om der skal serveres mad – såsom snobrød eller pandekager. I kan også overveje at tage musik med. Endeligt er det vigtigt, at I ikke glemmer de forskellige redskaber til bålet, såsom tændstikker/lighter, træpinde til snobrød og skumfiduserne.

Er der noget specielt udstyr, som man skal bruge til bålet?

For at lave god bålhygge er det vigtigt, at man har det rette udstyr. Det første, man skal have styr på, er selvfølgelig bålet. Du kan enten vælge at bruge træ eller kul til bålet, hvis man eksempelvis vælger træ, skal man huske at have noget tørt brænde liggende. Derudover skal man have de rigtige redskaber til bålet – herunder en spade, en økse og en stor pind til at flytte rundt med brændet.

Det er også vigtigt, at der er nok plads til alle, som deltager i hyggen. Til sidst kan det være rart med lidt mad og drikkevarer, som kan tilberedes over bålet.

Gode aktiviteter at lave omkring bålet

Der er findes mange aktiviteter, som man kan lave omkring bålet. Hvis det er et åbent bål, kan man grille mad over ilden. Man kan lave forskellige lege, eksempelvis stille spørgsmål eller finde på uhyggelige historier, når mørket falder på. Man kan også synge lejrbålssange eller lege musikquiz. Samværet med familie og venner skaber god bålhygge. I kan selvfølgelig også bare slappe af omkring bålet og nyde naturen i ro og mag, mens man samtidig holder varmen ved ilden.